Tauernbahn

Vyhledávání:
ODKAZY Klikněte zde pro rozvinutí mnoha dalších odkazů (kořen navigace)
DRÁHY Z toulek kolem drah, z archívů a z příspěvků přátel jsem poskládal galerii fotek z různých drah a událostí kolem nich. Dělám to pro svou vlastní radost jako hobby, a pokud se Vám obrázky zalíbí, budu jen rád.
Dráhy v zahraničí No a tak nás některé toulky zavedly i na dráhy které nejsou české. I v cizině nacházíme zrušené dráhy, zubačky, které pozbyly původního významu a dráhy, které mají svůj zenit zřetelně za sebou. Nicméně nacházíme vtipná řešení, jak provoz zhospodárnit, jak proměnit bývalé hospodářské dráhy v dráhy turistické a jak se dostat za pár hodin expresním vlakem z metropole cca 600km až do nějakého malého městečka na pobřeží.
Tauernbahn Tauernbahn
Jménem Tauernbahn se označuje dráha mezi Schwarzach-St. Veit ve spolkové zemi Salzburg a Spittal an der Drau v Korutanech. Tauernbahn je klasická horaká dráha, která překonává hřeben Vysokých Taur na délce 79 km s maximálním stoupáním 25 promile a vrcholovým tunelem o délce 8370 m.
Bad Hofgastein Bad Hofgastein
Forky z návštěvy v zimě 2009.
Bad Gastein Bad Gastein
Fotky z návštěvy v létě 2023
Böckstein Böckstein
Návštěva autoverladung v červenci 2023, včetně videa z nakládání vozů a odjezdu. Za stanicí Böckstein se nachází severní púortál Tauernského tunelu.