i-vysílání ČT

Vyhledávání:
ODKAZY Klikněte zde pro rozvinutí mnoha dalších odkazů (kořen navigace)
Tajemství železnic Martin Dejdar provází pozoruhodným světem na kolejích. Cyklus dokumentů mapujících známá i méně známá místa naší železné dráhy. Připravili J. Slomiany a J. Novák
Koleje zapomnění ve Slavkovském lese Koleje zapomnění ve Slavkovském lese
Po železniční trati, která vede z Krásného jezu u Bečova nad Teplou přes Horní Slavkov do Lokte, vyjel první vlak 7. 12. 1901, poslední 31. 5. 1997. Od té doby unikátní dílo, měřící 15 km, chátrá a přes mnohé snahy místních samospráv a občanských sdružení se stává i se svými čtyřmi tunely, čtyřmi kamennými viadukty a dvěma ocelovými mosty mizejícím místem domova. Podle mnohých je to naše vůbec nejkrásnější trať vedoucí kouzelnou přírodní scenérií mezi adrenalinovými skalami. Příroda dokázala během čtrnácti let skrýt trať do neproniknutelných houštin, snad aby koleje uchránila před zloději do doby, než se definitivně rozhodne mezi vlakem nebo cyklostezkou. Režie A. Lederer.
Hledání ztraceného času Další výběr šotů z Českého zvukového týdeníku AKTUALITA, tentokrát na téma protektorátní železnice. Provoz na tehdejších Českomoravských drahách uvidíte z různých úhlů pohledu a z dobových komentářů se dozvíte, jak velký význam byl železniční dopravě ve válečných letech přikládán.
Mladějovský expres